Om mig

Jeg er en mand på 36 år, som gennem hele livet har haft en interesse for alt der spirer og gror.

Jeg har en baggrund som speditør og er siden hen blevet pædagog og har gennem flere år arbejdet i det pædagogiske felt inden for både normal og specialområdet.

Min kone og jeg købte for 10 år siden den ejendom vi i dag bor i, fordi vi havde fået vores søn Amér. Det daværende hus var dårligt indrettet med mange trapper og en al for lille have. Siden hen har vi fået vores skønne datter, Allure.

I dag har vi et lille hus med en forholdsvis stor grund på 1100 m2, som efterhånden er indraget til forskellige haverum med staudebede, sø, drivhuse, køkkenhave, planteskole og terrasser. Da vi flyttede hertil synes vi grunden var stor, men idag er det en udfordring at udnytte grunden optimalt.

Jeg har længe gået med drømmen om at blogge, og ved et arrangement i Claus Dalbys have blev jeg spurgt af en gæst, om jeg ikke havde tænkt mig at starte en blog, således jeg kunne dele mine haveoplevelser med andre. Siden har jeg overvejet muligheden, og jeg er nået frem til den erkendelse, at jeg kunne få stor glæde ved at fortælle om min store passion for haven på denne blog. Jeg har siden da, gennem bloggen forsøgt at dele ud af mine egne erfaringer fra livet i haven.

Min interesse for haven opstod tilsyneladende på et tidspunkt, hvor størstedelen af de passionerede havefolk var kvinder. Senere er der kommet flere mænd til, som interesserer sig for haven. Mit første bekendskab med ligesindede, var på et haveforum, hvor jeg var den ene af to mænd, og jeg var blot 25 år gammel. Der blev afholdt et arrangement hos Claus Dalby, og jeg fik min moster til at ledsage mig under besøget.

De øvrige fra forummet var åbenbart meget spændte på at se hvad det var for en ung knøs på 25 år der mødte op sammen med sin moster. Det var på det tidspunkt, åbenbart, ret usædvanlig at en 25 årig ung fyr havde en interesse for planter. Der blev kigget og grint, og den dag i dag er det let at se det sjove i det.

Jeg har siden hen fuldstændigt dedikeret mig selv til et liv med alt hvad der spirer og gror, og trods et liv med høfeber, elsker jeg alt hvad der har med haver og planter at gøre. Jeg har valgt et liv med planter, og det har ført mig til en lang række gode bekendtskaber, som alle deler samme interesse som jeg. Min passion for haven, har givet mig så meget i livet, og jeg er sikker på, at der med min dedikation er meget mere i vente.

i 2015 startede jeg mit eget gartnervirksomhed, alt sammen ved en tilfældighed. En meget nær ven spurgte mig om jeg ikke ville skabe en særlig have til hende. Det skulle være en terapihave, med udgangspunkt i regnbuen og dens farver. Jeg var frisk på opgaven og gik i gang med stor entusiasme. Alle regnbuens farver skulle være repræsenteret og der blev skabt forskellige haverum som hver havde deres farve. En sti forbandt de mange haverum og fra havens øverste rum havde man overblikket over alle rum i haven.

Min meget nære ven prikkede til mig og sagde at hun synes jeg skulle gøre brug af mit talent og skabe smukke staudehaver.

En uge senere ringer min nære veninde og fortæller at hendes søn mangler et godt æbletræ til en fødselsdag og hun spørger om jeg har et godt træ stående. jeg svarer hurtigt ja og i løbet af en time står sønnen Tobias på vejen for at afhente sit æbletræ. Han er kommet kørende i en større kassevogn med en trailer. På traileren står en minigraver og i bilen en stubfræser. Jeg kigger på ham og siger noget i retning af “Du har noget jeg kan bruge”. Tobias svarer mig hurtigt igen “Du kan noget jeg kan bruge, det har jeg set hos min mor”. Det blev begyndelsen på min gartnervirksomhed og et fantastisk og frugtbart samarbejde med min nu gode ven Skovmanden, Tobias Sjolte. Allerede 14 dage senere var vi sammen ude at give tilbud på en have. Vi fik opgaven og siden har vi været på mange opgaver sammen.

I dag er jeg aktiv blogger, har mit eget gartnerfirma og en mindre staudeplanteskole. Jeg ser frem til at give andre et indblik i min have og inspirere andre til at etablere smukke staudehaver.

Jeg driver et mindre salg af stauder fra min adresse, og jeg sælger stauder fra min lille staudeplanteskole og online.

Rigtig god fornøjelse

Michael B. Sørensen

Dette er en demoshop til testformål. Ordrer vil ikke blive ekspederet. Afbryd