fbpx

Endnu en af de velduftende

En plante som jeg er særlig glad for er den skønne natviol eller velduftende aftenstjerne, som den også kaldes. På latin hedder den sågar Hesperis og findes i flere farver. Selv har jeg den i tre farver, nemlig hvid, lilla og rosa.

20140530-095441.jpg

Som navnet antyder dufter den særligt om aftenen. Den kan forveksles med flox og judaspenge, men stikker du næsen i den, er du ikke i tvivl. Den blomstrer her i haven lidt senere end judaspenge og noget før floxene.

20140530-100256.jpg

Natviolen er en flittig plante, der nemt sår sig på uventede steder i haven. Samtidig bidrager den til det lidt vilde grøftekantslook, som vel kan betegnes som en trend, når vi snakker om dansk havekultur p.t.

20140530-100825.jpg

Den hvide natviol står i vores hvide have sammen med bl.a. hvide Allium ‘Mount Everest’ , hvid venusvogn, løjtnantshjerter, rosen ‘ Aicha’ og hvidløvede græsser.

20140530-101335.jpg

Den lyserøde er ny her i haven, men jeg har fået rigeligt hjem af den, således at jeg har kunnet sætte en del planter i boden ved vejen. De er også sat på listen over planter til salg på bloggen.

Facebookpinterest

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *